به گزارش خبرگزاری مهر، از زمانی که الکساندر فلمینگ در سال 1928 پنسیلین را کشف کرد، آنتی بیوتیکها به آسانی می توانستند باکتریهای مضر را نابود کنند و به عنوان "قاتلان" این میکروبها شناخته شوند.
این در حالی است که در سالهای اخیر به نظر می رسد باکتریها نسبت به این مواد بسیار مقاوم شده اند و اکنون نیز تیم تحقیقاتی "جورج چرچ" از مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد با بررسی خاک 11 منطقه در آمریکا به کشف شگفت انگیزی رسیدند.
این محققان که نتایج یافته های خود را در تازه ترین شماره مجله "ساینس" منتشر کرده اند، در خاک این مناطق باکتریهایی را کشف کردند که نه تنها در برابر آنتی بیوتیکهای موجود مقاوم بوده و 50 برابر قویتر از دیگر ارگانیسمهای بیماریزا هستند بلکه می توانند این مواد را به عنوان غذا مصرف کنند.
جورج چرچ در این خصوص اظهار داشت: "بسیاری از باکتریهایی که در زمینهای مختلف کشف شدند نه تنها می توانند در مقابل آنتی بیوتیکها مقاومت کنند بلکه در حقیقت از مواد باکتری کش به عنوان تنها منبع غذایی خود استفاده می کنند."
این تیم تحقیقاتی که در حال بررسی ارگانیسمهای حاضر در خاک بودند که توانایی انتقال سموم را از سلولز گیاهان دارند و می توانند از این سموم به عنوان غذا استفاده کنند، کشف کردند که این باکتریها حتی می توانند آنتی بیوتیکها را هم مصرف کنند.
به گفته این دانشمندان، وقتی که این میکروبها مورد هجوم بیش از 18 آنتی بیوتیک رایج قرار گرفتند، توانستند در تمام انواع این آنتی بیوتیکها رشد کنند.
این کشف هشدارهای گذشته را در خصوص توسعه "ابر باکتریهای پرقدرتی" که در مقابل آنتی بیوتیکها مقاوم هستند تائید می کند.
نظر شما